Vanilkový krém

Jednoduchý vanilkový krém: Krémová dokonalost za pouhých 25 minut!

Tento jednoduchý vanilkový krém je jako jemná deka pro každý zimní dezert — hedvábně hladký, voňavý a dokonale krémový. Ochutí crumble, povýší obyčejný ovocný koláč a dodá pudinku elegantní finiš.

Tajemstvím dokonalé chuti je použití prémiových vanilkových lusků z Ugandy, které vynikají intenzivním aroma a krásně olejovitou strukturou plnou semínek.


Ingredience na vanilkový krém

Délka přípravy a výnos

  • Celkový čas: cca 25 minut
  • Množství: 4 porce

Postup – vanilkový krém krok za krokem

1) Ohřev mléka a vanilky

Do hrnce nalijte mléko, přidejte vyškrábnutá vanilková semínka a samotný lusk. Zahřívejte těsně pod bodem varu a poté nechte 10 minut odstát.

2) Šlehání vajec s cukrem

V misce prošlehejte vejce s cukrem do hladké, světlé konzistence.

3) Spojení směsí

Pomalu a postupně přilévejte horké mléko k vaječné směsi, stále míchejte. Tím zabráníte sražení vajec.

4) Zahuštění krému

Směs přeceďte do čistého hrnce a za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud nezhoustne. Nevařit!

5) Servírování

Podávejte teplé nebo vychlazené. Skladujte až 2 dny v lednici.

Chuťové tipy

Vegan alternativa

  • mandlové mléko + kukuřičný škrob místo vajec
  • špetka kurkumy pro barvu

Aromatické variace

  • pomerančová kůra 🍊
  • skořice nebo hřebíček 🍂
  • dva lusky místo jednoho pro extra intenzitu

Proč použít vanilkové lusky z Ugandy – Gourmet

  • Silně aromatické: skvělé pro krémy, custardy i omáčky
  • Vysoký obsah vanilinu: hluboká, čistá chuť
  • Plné semínek: krásné „vanilla specks“ v každé lžičce
Chcete ten nejlepší domácí vanilkový krém?
Použijte  vanilkové lusky z Ugandy.

Rychlé shrnutí receptu

  • Doba přípravy: 25 min
  • Porce: 4
  • Nejlépe chutná: s crumble, koláči nebo pudinkem

Tip Veselé Vanilky: Prázdný lusk dejte do cukru a vytvořte si domácí vanilkový cukr.

Další luxusní vanilkové recepty

 

Zpět na blog