Tuto otázku si klade mnoho čokolatiérů, cukrářů, pekařů a dalších pracovníků v potravinářském průmyslu.
Vanilka A
Vanilka třídy A má vyšší obsah vanilinu 2,0-2,2 % a obsah vlhkosti 25-30 %. Vanilkové lusky třídy A jsou baculatější a delší.
Mají také lesklý, olejovitý povrch a jsou bez jakýchkoli vad a kazů.
Zatímco vanilkové lusky stupně B jsou naopak kratší, tenčí a mají nižší obsah vlhkosti. Mají vždy nižší obsah vlhkosti 15-23 %. A obsah vanilinu 1,1 %.
Shrnutí
Vanilka třídy A
Délka 16-20 cm
Obsah vlhkosti 25-30 %
Obsah vanilinu 2,1
Třída Vanillla B
Délka 12-15 cm
Obsah vlhkosti 15-18 %
Obsah vanilinu 1,1
Pro jakékoli informace o vanilce nás neváhejte kontaktovat.